Pas godt på din cykel i vintermånederne

Elcykel billig i lækkert design

De kolde og våde vinter måneder kan være rigtig hårde ved din cykel. Derfor kan det være ekstra vigtigt, at man selv gør en indsats for at passe godt på cyklen. Det kan man både gøre en indsats for selv og derudover sørge for at sende den til service.

Ustadigt vejr stiller større krav

En cykel bliver ofte udsat for alt slags vejr. Bruger man sin cykel i vinterperioden, kan det dermed godt være hårdt og slide meget på cyklen. Den vil blive udsat for både frost, regn og mudder, og det vil slide på cyklen. Man kan derfor med god grund selv gøre en indsats for at passe på den. Man kan eksempelvis sørge for, at den står inde i et skur eller under en overdækning, når man ikke bruger den. På den måde kan man skåne den for de hårde temperaturer, som vinteren kan byde på. Samtidig kan man sørge for, at den ikke blive unødvendigt udsat for vind og vejr. Det kan være en rigtig god idé, da man dermed kun slider på cyklen, når den er i brug. Er vejret vådt og bliver cyklen dermed rigtig våd, kan kæden hurtigt tage skade. Den kan hurtigt blive rusten, og det er derfor godt at være opmærksom på. Man bør sørge for at give den noget olie. Samtidig skåner det også kæden, hvis cyklen står inde og ikke ude i regn og frost. Her kan det være en god idé at gemme sin el ladcykel under eksempelvis et regnslag.

Service er ekstra vigtigt

Når vinteren står for døren, trækker vi selv i det varme tøj. På samme måde skal cyklen også klædes på til de kolde vintermåneder. Dette kan man gøre ved at få lavet en service på sin cykel. Få din cykel tjekket ordentlig igennem og bliv klar til vinteren på to hjul. Der er mange områder, som kan være nødvendige at få tjekket igennem for, at cyklen fungerer optimalt. Derfor er det en god idé at få en professionel til at kigge på det. På den måde kan du være sikker på, at alt er i den skønneste orden. Cyklen kan dermed komme godt igennem vinteren. Din cykelmand vil sørge for at foretage et sikkerhedstjek af cyklen, så du trygt kan cykle på den. Samtidig vil han sørge for at smøre de udvendige dele, justere og smøre kæden, pumpe dæk og justere gear. Ydermere kan du få frostsikret dine gear og bremsekabler og meget mere. Alt sammen noget, som bidrager til, at din cykel vil komme godt igennem vinteren. Du kan således føle dig tryg ved at cykle gennem hele vinteren og behøver ikke bekymre dig om, om cyklen holder. 

Pas godt på din cykel i vinteren. Sørg for den står inde eller overdækket, når den ikke bruges og forkæl den med en årlig service inden vinteren. På den måde kan du have din cykel i mange år.

Læs også: Tag på tur på en el ladcykel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *