El Ladcykel eller bil? Bliv klogere her!

Dream Bike Ladcykler

Man siger hjulene på bilen drejer rundt, men i disse dage drejer de mere sjældent rundt end nogensinde før. Det skyldes mange skifter deres traditionelle transport bil ud med en eldreven cykel. Faktisk oplyser halvdelen af el cyklisterne til vejdirektoratet, at de bruger deres el ladcykel i stedet for bilen.

El Ladcykel slår bilen i 2020

Cyklen er det grønne alternativ

Som mange nok er klar over, så fylder klimadebatten mere og mere – og det er nok ikke helt uden grund. Vi er mere opmærksomme på de valg vi tager og genovervejer også om de er miljøvenlige nok, og det kommer næppe som en overraskelse for særligt mange, at bilen ikke er det man kalder ’miljøvenlig’. Derfor er der også mange der netop vælger bilen fra og tager en el ladcykel som deres foretrukne alternativ. En el ladcykel er nemlig den grønne pendant til bilen, hvor der stadig er lagt vægt på det komfortable og som stadig giver den rækkevidde der skal til, for du kan komme fra A-B uden at gå tør for strøm. Samtidig er cyklen også mere fleksibel end bilen er. Mange kender måske problemet med at lede forgæves efter en parkeringsplads og gerne et sted hvor det ikke koster halvdelen af bilen at parkere. Men med en el ladcykel så får du mange flere parkeringsmuligheder, da du kan parkere den som enhver anden cykel.

El-cyklen-er-det-groenne-alternativ

Kan en el ladcykel mon dække mit behov?

Dette spørgsmål går ofte igen: Kan en el ladcykel nu også dække det behov jeg har?
Og i langt de fleste tilfælde er svaret: Ja.

Hver tredje biltur er på fem kilometer eller derunder. 47 procent af alle pendlerture for beskæftigede i Danmark er 10 kilometer eller derunder.

De fleste bilture og pendlerture er nemlig under den rækkevidde der er på vores Dream-Bikes el ladcykler og elcykler. Det kan derfor give rigtig god mening at tage en el ladcykel eller en elcykel som alternativ til bilen. Der er endda strøm nok til både at, aflevere børnene i institutionerne, cykle på arbejde, hente børnene igen og cykle hjem – og så har du stadig masser af strøm på cyklen. Vores El ladcykel har en rækkevidde på intet mindre end 40-50 km. Afhængig af terræn og last – og selv hvis man skulle løbe tør for strøm, så bliver cyklen ikke tungere og det vil derfor kun føles som at cykle med en almindelig cykel.

Du kan se vores store udvalg af både el ladcykler og elcykler.

El ladcykel til hele familien

Kan man bruge en elcykel når man har dårligt helbred?

Der er desværre mange der i dag ikke kan til vælge cyklen frem for bilen pga. helbredsmæssige problemer, da det kan være hårdt at cykle – og bestemt hvis man skal cykle over en længere periode. Men en undersøgelse er foretaget af blandt ca. 1.400 bilister, der bl.a. af helbredsmæssige årsager var holdt op med at cykle, og den viste, at el-cykler kunne erstatte omkring halvdelen af bilturene blandt de adspurgte.

Der kan derfor også være et stort incitament til at anskaffe sig en elcykel, hvis man af helbredsmæssige årsager simpelthen ikke kan cykle. For med en elcykel er der altid medvind på cykelstien og det skal syge også nyde godt af.

Se alle vores el ladcykler og elcykler.

elcykler-statistik

Kan det betale sig økonomisk at købe en el ladcykel?

Det korte svar er: JA! De fleste bilejere har nemlig deres bil i 8.8 år og derefter sender de den til skrot. En bil er generelt bygget til at leve mellem 7-12 år og det er altså 7-12 år med faste omkostninger som: Vægtafgift, grønne afgifter, parkeringsafgifter, forsikringer, ansvarsforsikring, vedligeholdelse, benzin – og selvfølgelig en enorm stor vægtafgift. Med andre ord, så løber det hurtigt op at have en bil. Investere du derimod i en el ladcykel eller en elcykel, så har du som udgangspunkt kun cyklen og vedligeholdelse af cyklen og efter nogle år skal du muligvis skifte batteriet ud. Der er derfor store besparelser at hente på at investere i en elcykel eller el ladcykel frem for en bil.

Du kan se vores store udvalg af både el ladcykler og elcykler.

Billig-el-ladcykel

Case – Familie skiftede to biler ud med én el ladcykel

Undersøgelsen viser også, at el cyklen opleves som et transportmiddel, der i mange situationer helt eller delvist kan erstatte en bil. Og præcist dette, tog denne familie op til overvejelse og førte det ud i livet.

I Brabrand som ligger lidt udenfor Århus, bor Xenia Obel med sin mand og fire børn. De har tidligere haft to biler: Den klassiske kombination af en syv-sæders familie transporter af tysk mærke og en minibil til bykørsel. Begge biler er nu solgt og er skiftet ud med en el ladcykel.

”Vi troede det var midlertidigt, indtil vi fandt en ny bil. Men nu har vi klaret os uden bil i to år, og ’projekt bil’ er sat i stå”

En beslutning der både involvere klimaet, helbredet og at det er så dejligt nemt.

”Det var tanken om klimaet, der drev os til at starte med. Men der er også meget livskvalitet i det. Vi kommer de samme steder hen, men får meget mere frisk luft og vi spare sindssygt mange penge, oplyser Xenia”

Og Xenia er ikke alene om optimismen. Direktør i Cykelistforbundet, Klaus Bondom har at sige:

”Øget hverdags cyklisme er en vigtig del af løsningen på den enorme udfordring med trængslen. Vi er som samfund nødt til at sikre, at flere vælger cyklen som dagligt transportmiddel.”

Og det er præcist det vi gør hos Dream-Bikes.

Du kan se vores store udvalg af både el ladcykler og elcykler.

Familie skifter bil ud med el ladcykel

Hvad er forskellen på en elcykel og en el ladcykel?

En elcykel ligesom en helt traditionel cykel blot med el. En el ladcykel er derimod en traditionel ladcykel blot med el.

Hvor lang rækkevidde har en el ladcykel?

Hos Dream-Bikes har vores cykler en rækkevidde på mellem 40-50 km. afhængig af last terræn. Det er derfor rigeligt til at kunne erstatte bilen på langt de fleste køreture.

Kan jeg prøve jeres el ladcykel inden køb?

Hos Dream-Bikes har du både mulighed for en gratis fremvisning på vores lokalitet eller hjemme hos dig selv. Du kan både prøve og se den inden køb ved at bestille en fremvisning

Hvilken cykel skal jeg vælge?

Det kan være et svært valg at vælge den rette el ladcykel eller elcykel. Hos Dream-bikes får du altid en god rådgivning til køb af netop den ladcykel som passer bedst til dig og dine behov. Er du i om noget, så kontakt os på tlf. 71 99 50 52 – vi guider og hjælper dig gerne med alle de spørgsmål, du må have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *